Kakaofrukten er en bemerkelsesverdig frukt.

Kakaofrukten og sjokolade
Kakaofrukten er en bemerkelsesverdig frukt. Det vokser rett på stammen til de tykkeste grenene på kakaotreet.
Treet kan bli riktig høyt om man ikke beskjærer det, men da gir det ikke så mye av den deilige kakaofrukten. 
Selve frukten ligner belgfrukter og har 35-50 kakaobønner som ligger i innkapslet i hvitt og utrolig søtt fruktkjøtt. Fruktkjøttet er så søtt at du umiddelbart føler deg våken når du tygger på det. Det er så seigt at du må spytte det ut etter å ha tygget på det. 
Fruktkjøttet kan faktisk brukes for å gi sødme til selve kakaoen. I kakaofrukten finnes altså egentlig både den gode kakaosmaken og sukkeret og for å lage nydelig sjokolade. Noen lager også fruktjuice og en egen kakaolikør etter fermentering av fruktkjøttet. I det siste har noen også begynt å eksperimentere med kakaokjøtt i produksjonen av øl. 
Det er bra at flere deler av kakaoen kan komme til nytte.
Naturligvis vil bønnene være viktigst for å produsere sjokolade, men fruktkjøttet har også høyt innhold av vitamin D, Viatamin E, ulike B-vitaminer og magnesium.

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres